Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο τρόπος χορήγησης της ενίσχυσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση στο βαμβάκι

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ (αρ. φύλλου 1422) στην οποία καθορίζεται ο τρόπος χορήγησης της κοινοτικής ενίσχυσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση της καλλιέργειας βάμβακος. Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι όλοι οι παραγωγοί που τηρούν τους όρους χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης καλλιέργειας για το βαμβάκι και οι οποίοι συμμετέχουν σε σύστημα παραγωγής βαμβακιού μέσω της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2. Το συνολικό ποσό που διατίθεται ετησίως για την ενίσχυση του μέτρου ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ.

Η τελική ανά στρέμμα ενίσχυση υπολογίζεται βάσει της προσδιορισθείσας έκτασης, μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους και καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την υποβολή και τον έλεγχο των αιτήσεων. Το ύψος της ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 2.500 ευρώ ανά εκμετάλλευση.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε έτους θα πρέπει οι φορείς πιστοποίησης κατά Agro να στέλνουν στον ΟΠΕΓΕΠ-Agrocert:

αντίγραφο των συμβάσεων του Φορέα Πιστοποίησης με τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις των παραγωγών για ένταξη στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης βαμβακιού το τρέχον έτος ή των συμβάσεων που είναι σε ισχύ, καθώς και 
ονομαστικές καταστάσεις των παραγωγών με τις αντίστοιχες εκτάσεις σε ηλεκτρονική μορφή ανά γεωργική εκμετάλλευση και ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για κάθε παραγωγό.

Μέχρι 31 Ιανουαρίου κάθε έτους (μετά τη συγκομιδή) θα πρέπει οι φορείς πιστοποίησης να υποβάλλουν στον ΟΠΕΓΕΠ ηλεκτρονικό αρχείο που περιέχει τα πιστοποιητικά AGRO 2 που έχουν χορηγηθεί ή είναι σε ισχύ για την καλλιεργητική περίοδο του προηγούμενου έτους, καθώς και πίνακα ανά γεωργική εκμετάλλευση με τα πλήρη στοιχεία των συμμετεχόντων παραγωγών και των ενταγμένων αγροτεμαχίων.

πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου