Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Μέτρα για Ροδάκινα και νεκταρίνια

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει άμεσα μέτρα για τη διαχείριση κρίσεων για ροδάκινα και νεκταρίνια, όπως ανακοινώθηκε από τον Επίτροπο Γεωργίας όπως επισημαίνει ο κ. Γ. Πολυχρονάκης , ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών ..... Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS .Η Επιτροπή εξετάζοντας το αίτημα της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας που τέθηκε χθες στο Συμβούλιο των Υπουργών, θα προβεί στην προσωρινή αύξηση των μέγιστων ποσών ενίσχυσης της απόσυρσης που προβλέπονται από τον εκτελεστικό κανονισμό της Επιτροπής σε 19,56 ευρώ/100 kg. για τα νεκταρίνια και τα 16,49 ευρώ/100 kg. για τα ροδάκινα. Ο κύριος προορισμός των αποσυρομένων προϊόντων θα είναι η δωρεάν διανομή σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και βιοαποικοδόμησης. Στην Διαχειριστική Επιτροπή της 28ης Ιουλίου, αναμένεται να εγκριθούν έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των πλεονασμάτων της αγοράς, με αναδρομική ισχύ από αυτή την εβδομάδα.

Δυστυχώς ,συνεχίζει ο κ. Πολυχρονάκης, η κρίση στον τομέα των φρούτων για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των μέτρων της διαχείρισης των κρίσεων που έχουν θεσπιστεί στο πλαίσιο της ΚΟΑ και την ανάγκη της επείγουσας τροποποίησής τους και στα υπό λήψη μέτρα δεν περιλαμβάνεται
Ο Σύνδεσμός μας λόγω των προβλημάτων διάθεσης των επιτραπεζίων ροδακίνων και νεκταρινιών εξ αιτίας της υποκατανάλωσης στις αγορές υιοθετεί και συνυπογράφει το αίτημα Ισπανο-Γαλλο-Ιταλικών φορέων παραγωγής και εμπορίας πυρηνόκαρπων φρούτων ,για απόσυρση με αύξηση της ανά κιλό ενίσχυσης (υφιστάμενη 8 λεπτών) προκειμένου να αποσυμφορηθεί η προσφορά και να βελτιωθούν οι τιμές πώλησης της παραγωγής των ευαίσθητων και ευαλλοίωτων φρούτων μας και απευθύνει έκκληση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όπως υποβάλουν το σχετικό αίτημα για να συμπεριληφθεί και η Χώρα μας στα μέτρα που θα ανακοινωθούν στις 28/7/2011. 

πηγή: agroschannel.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου