Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η διαδικασία της χορήγησης βεβαίωσης για τον επαγγελματία αγρότη έχει ήδη απλουστευθεί διαβεβαιώνει ο Κ. Σκανδαλίδης

Η διαδικασία χορήγησης της βεβαίωσης επαγγελματία - αγρότη, έχει ήδη απλουστευθεί για αρκετές χιλιάδες αγροτών, αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και επισημαίνει ότι η απλούστευση αυτή έγκειται στο γεγονός ότι έχει ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, διαδικτυακή υπηρεσία εκτύπωσης της εν λόγω βεβαίωσης, για την οποία δεν απαιτείται επικύρωση από τις υπηρεσίες των ΚΕΠΠΥΕΛ (Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων).
Οι βεβαιώσεις αυτές, όπως αναφέρει ο κ. Σκανδαλίδης παράγονται, σύμφωνα με διασταυρωμένα επίσημα στοιχεία, από Βάσεις Δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΟΓΑ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Το έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, για την ανάγκη να γίνει απλούστερη η διαδικασία λήψης πιστοποιητικών που σχετίζονται με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).
Όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο κ. Σκανδαλίδης, τα ενήλικα φυσικά και νομικά πρόσωπα που υποχρεούνται να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, υποβάλλουν μηχανογραφικό έντυπο αίτησης που απευθύνεται στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, μόνο μία φορά -όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εγγραφής τους- και όχι κάθε χρόνο.

Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου