Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πληρώνονται την Τρίτη, 8 Αυγούστου, τα υπόλοιπα της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου

τους λογαριασμούς 9.687 δικαιούχους πιστώθηκαν – σύμφωνα με σημερινή (8/8/2011) ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ – συνολικά 2.495.518,36 ευρώ για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου. Το ποσό αυτό δεν πιστώθηκε στους λογαριαμούς των συγκεκριμένων αγροτών την περασμένη Παρασκευή αφού έπρεπε να διορθωθούν κάποια σφάλματα τα οποία προέκυψαν κατά την υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται από σήμερα το μεσημέρι για το ποσό της επιστροφής από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες ανέρχεται στα 163,8 εκατ. ευρώ. Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ. Σημειώνεται ότι, οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα για το έτος 2011 δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών, εκτός μικρών προσαρμογών ενώ αντιμετωπίσθηκε και το θέμα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης των συνεργαζόμενων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στα πλαίσια εφαρμογής ομαδικών σχεδίων βελτίωσης.
Θυμίζουμε ότι στις 28 Ιουλίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπογεγραμμένη υπουργική απόφαση με τους συντελεστές απόδοσης σε λίτρα ανά στρέμμα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 163,8 εκατ. ευρώ.

πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου