Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Τα ίδια Παντελάκη μου ...τα ίδια Παντελή μου

΄΄Αλωνίζουν ΄΄ για ακόμη μια φορά οι έμποροι που αγοράζουν προϊόντα σε κλούβες αλλά και χύμα τα οποία δεν έχουν υποστεί επεξεργασία σε συσκευαστήρια ώστε να πληρούν τους κανόνες υγιεινής, εμπορικών προδιαγραφών αλλά...... 
και σωστής αποθήκευσης (ψύξης) ή πρόψυξης και μεταφοράς και εξακολουθούν να υπονομεύουν τον στόχο όλων μας για ποιοτικώς αναβαθμισμένα εξαγόμενα-διακινούμενα ελληνικά προϊόντα επισημαίνει ο κ. Γ. Πολυχρονάκης , ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS. Παρά τα προβλήματα όπως τονίζει ΄΄που αντιμετωπίζουν τα οπωροκηπευτικά προϊόντα μας λόγω των αυξημένων απαιτήσεων των πελατών μας για προστασία των καταναλωτών και ενώ δεν θα έπρεπε να μπορεί να διαβαίνει τα σύνορα της πατρίδας μας κανένα φορτίο χωρίς σήμανση, ατυποποίητο και σε μη κατάλληλη συσκευασία, πληροφορίες μας αναφέρουν δυστυχώς συνεχίζεται και εφέτος, με μεγαλύτερη ένταση, η εμπορία από αλλοδαπούς μεταφορείς-εμπόρους που αγοράζουν διάφορα προϊόντα είτε απευθείας από το χωράφι ή από χονδρεμπόρους.

Πρακτικές αγοράς και διακίνησης προϊόντων σε κλούβες , αλλά και χύμα στο μεταφορικό μέσο με προϊόντα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία σε συσκευαστήρια ώστε να πληρούν τους κανόνες υγιεινής, εμπορικών προδιαγραφών αλλά και σωστής αποθήκευσης (ψύξης) ή πρόψυξης και μεταφοράς, εξακολουθούν να υπονομεύουν τον στόχο όλων μας για ποιοτικώς αναβαθμισμένα εξαγόμενα-διακινούμενα ελληνικά προϊόντα.
Οι ελεγκτές γεωπόνοι των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και των Περιφερειακών Κέντρων ενώ θα έπρεπε να είναι αυστηροί στα εξαγόμενα ελληνικά οπωροκηπευτικά, δυστυχώς διαπιστώνεται να πωλούνται στις καταναλωτικές αγορές προϊόντα μας υποβαθμισμένης ποιότητος και σε ΄΄εξευτελιστικές τιμές΄΄.

πηγή agroschannel.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου