Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου ύψους 400.000 ευρώ πληρώνει ο ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 400.000 ευρώ περίπου θα πιστωθούν αύριο, Παρασκευή 10 Ιουνίου, στους λογαριασμούς 442 δικαιούχων κτηνοτρόφων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Υπενθυμίζουμε ότι την 1η Ιουνίου ο ΕΛΓΑ είχε ανακοινώσει την πληρωμή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) ύψους 1,7 εκατ.ευρώ.
Οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους 1.7 εκατ. ευρώ. οι οποίες δόθηκαν σε 1.340 δικαιούχων παραγωγούς αφορούσαν:
  • Ανασύσταση κεφαλαίου και συμπληρωματικής ενίσχυσης (έως τρίτη δόση) και αποκατάστασης παγίου κεφαλαίου για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν το α’ τρίμηνο του 2008 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις παραγωγών των ακόλουθων νομών:
    Άρτας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Λασιθίου, Πρεβέζης, Πέλλας, Ρεθύμνης, Χανίων.
  • Απώλεια παραγωγής και αποκατάσταση παγίου κεφαλαίου για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν το 2007 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις παραγωγών των ακόλουθων νομών:
  • Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ηλείας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λαρίσης, Λέσβου, Μαγνησίας, Πέλλας, Ρεθύμνης, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Χανιών
πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου